Amit a tehergumiról észben kell tartani

Tehergumi

Vannak olyan gumiabroncsok, amelyek speciális esetekben, nagy teherbíráskor kiválóan helytállnak, ezért az alkalmazásuk ilyen szituációkban kötelező. A tehergumi számos helyzetben használható, amikor az adott gépkocsi több mázsás árut szállít. Ilyenkor nem javasolt egy akármilyen gumi használata, hiszen ezen az esetben a meghibásodás, kicsúszás vagy a defekt sokkal könnyebben előfordul.

Tudni kell a vásárlás előtt, hogy a teherabroncsokban a belső nyomás 6-900 kPa körül van, illetve azt, hogy a tömlős peremtalpa és pántválla változat 5 fokos. Ez, persze, már nem elég ahhoz, hogy a tömlő nélküli gumik légmentes tömítését is biztosítsa.

A nagy nyomással bíró tehergumi esetében a tömlővel nem rendelkező abroncs létrejöttének fő feltétele, hogy a pántváll meredekségét 15 fokra kell növelni. Ennek köszönhetően a tehergumi még tartósabb lesz, és jóval biztonságosabban alkalmazható még a rosszabb útviszonyok alatt is. A tehergumi megvételénél erre mindig kell figyelni. Szerencsére, sokaknak segítenek a tapasztalt szakemberek a webboltokban.