Az izomhúzódás beárnyékolhatja a napját

Izomhúzódás

Nincs is csodálatosabb érzés annál, mint amikor a friss levegőn mozgatja át az izmait. A képbe belerondíthat az, amikor fájdalmasan kap a lábához, mert izomhúzódás következett be. Ehhez nem kell túlfeszítenie a húrt, vagyis nem kell átlépje a teste korlátait, elég egy rossz mozdulat, és máris annyi az idilli képnek. Izomhúzódás közben az ember erős, görcsös fájdalmat érez, és mintha megmerevedett, megkövült volna az adott terület. A mozgatása fáj, a rugalmasságát elveszíti, és ez az állapot viszonylag hosszan fenn is marad.

Vannak szerencsés esetek, amikor néhány pillanat alatt elmúlik az izomhúzódás, de gyakran még ezután a végtagjában érzi azt a furcsa, tompa fájdalmat. Ezt az állapotot érdemes azonnal kezelni. A legkézenfekvőbb megoldás, ha izomhúzódásra való krémet ken a területre. Ez ellazítja a bekent részt azáltal, hogy serkenti a vérkeringését. Az ilyen krémekben olyan hatóanyagok találhatóak, amelyek bizsergető, melegítő érzéssel árasztják el az adott testrészét.

Ha nincs lehetősége arra, hogy az izomhúzódás által érintett részt bármivel is bekenje, akkor azonnal hagyja abba a testmozgást, és pihentesse a végtagját. Sőt, napokig nem javasolt ezután erőltetnie azt. A friss levegőn töltött időt még egy másik gond is beárnyékolhatja, mégpedig a napallergia. Ha nem tudja, hogyan néz ez ki, akkor írja be a keresőjébe, hogy „napallergia tüneti képek”, és máris több száz olyan fotóval szembesül, amelyen ezt ábrázolják. Nagyon széles skálán mozognak a napallergia tünetei. Van, akinek csak néhány, meleg kiütésre hasonlító piros pöttye lesz a napon való hosszas tartózkodás után.

Másoknak azonban egy fél óra is elég ahhoz, hogy látványos szimptómákat produkáljanak. A kivörösödött bőrtől kezdve a bedagadt végtagokig és hólyagos kiütésekig minden lehetséges. Mindenki egyedi, így másképpen mutatja meg magát a napallergia. A napallergia tünetei képek között talál olyat is, ami tényleg súlyos eseteket ábrázol. Ez nem azt jelenti, hogy Önnél is ez lesz, csak azt, hogy néhányan valóban ennyire intenzív reakciót produkálnak a napon való tartózkodás után.