Hogyan fejlődött az LG távirányító?

LG távirányító

Sok háztartásban az LG elektromos berendezések és a tévék is a mindennapi élet és relaxálás meghatározó részeivé váltak. A televíziók manapság LG távirányító eszközzel vannak ellátva. Azonban volt egy olyan időszak is, amikor ez a roppant intelligens, precíz és remekül működő szerkezet nem volt adott. A mai fiatalabb generáció el sem tudja képzelni enélkül az életet, főleg az univerzális LG távirányító esetében, ami számtalan otthoni készüléket kezel.

Nyilván a fiatalabbaknak hihetetlennek tűnik, de pár évtizede még, például a 60-as, 70-es években, amikor az ember a csatornát át szerette volna váltani, muszáj volt felkelnie az ágyból vagy felállni a székből, hiszen csak így lehetett ezt megoldani. Akkor az LG távirányító és egyéb vezérlési eszköz sem állt rendelkezésre. A nagyszülők régi tévéjét bizony csak így lehetett állítgatni, ha a tévénéző elsétált a berendezésig, és ott nyomkodni kezdte a különféle gombokat, ha állítani akarta a hangerőt. Persze, a gyártók rájöttek, hogy ez nagymértékben ront a komforton, azon a tulajdonságon, ami az egyik legfontosabb a televízió esetében. És mivel a szükség nagy úr, nem is kellett sokat várni az első LG távirányító tervezésére és gyártására. Azonban ezen eszközök sokkal előbb jelentek meg, mint ahogyan sokan gondolnák. Csak kevesen tudják, hogy például az Államokban már 1956-ban a piacra kerültek az első olyan készülékek, amelyek megkapták ezt a hasznos kis eszközt. Senkit sem lep meg a tény, hogy az ekkori változat teljes mértékben eltért a mai modern LG távirányító fajtától.

Ettől eltekintve a kis kütyü remekül ellátta a feladatát, és tartós is volt. Ezt követően rohamosan fejlődtek a szerkezetek, és napjainkban már azok is megvehetőek, amelyek a televízión kívül a set-top box, a HiFi, a DVD-lejátszó, a hangrendszer, a rádió vezérlését is megoldják. Pontosan erre képes az univerzális LG távirányító is, aminek köszönhetően végre meg lehet válni a sok, hamar elromló eszköztől, melyek a lakásban halomban állnak. Ezen pozitívum mellett azt is érdemes megjegyezni, hogy az LG távirányító a szaküzletekben és webboltokban nem drága.