Ösztrogén ellen Myo inozitol?

Myo inozitol

A progeszteronhiány, amellyel a legtöbb esetben ösztrogéndominancia vagy ösztrogéntúlsúly néven találkozunk, a mai kor népbetegségévé vált. Ezen nem is kell csodálkozni, mivel a haszonállatokat is hormonokkal kezelt tápokkal etetik, hogy gyorsan szép nagyra nőjenek. A Myo inozitol elsősorban arra kiváló megoldás, hogy az ösztrogén mennyiségét lecsökkentse a szervezetben, a progeszteron hormon szintjét pedig megemelje. A progeszteront szokták sárgatest hormonnak is nevezni, amely a termékeny korú nők petefészkében keletkezik.

Azonban a mellékvesekéreg is termel belőle egy kisebb mennyiséget. Ha egy nő hosszú idő után egyszerűen nem tud teherbe esni természetes úton, akkor érdemes a hormonok mennyiségét ellenőriztetni. Miután kizárták, hogy a férfi szervezetében semmilyen probléma nincs, akkor következhet a nő. A nőknél több vizsgálat következik, amelyeket mindenképpen el fognak végezni az orvosok, hogy minden lehetséges okot ki lehessen zárni.

A Myo inozitol egy étrend-kiegészítő, amely nem fogja az egészséges táplálkozást kiváltani, ezért a tabletta szedése mellett fogyasszon sok káposztát, karfiolt és keresztvirágú növényt. Ezekben ugyanis sok az immunerősítő vegyület, melyek a progeszteron termelődését is elő tudják segíteni. Amennyiben az ovuláció idején kisebb mennyiségű vérzés jelentkezik, vagy a menstruációja nem azonnal jelentkezik valakinek, hanem pár nap pecsételéssel, akkor a legjobb progeszteron krém is kipróbálásra kerülhet.

Aki komolyan próbálkozik a gyermekkel, annak érdemes elvégeznie egy méregtelenítő kúrát, mellyel a szervezetet előkészíti a kicsi fogadására. Ha ez megtörtént, akkor következhet az ásványi anyag és vitaminraktárak feltöltése. Ehhez komplex vitaminokat is használhatnak a gyermekre vágyó nők. A legjobb progeszteron krém csak akkor következzen, ha már eltelt egy év, és még nem sikerült összehozni a trónörököst. Ne felejtse el, hogy a progeszteron az a hormon, amely a petesejt megtapadásáért felelős, ezért kell ebből több a szervezetben. Az ösztrogén a teherbeesésnél nem annyira jelentős.