Sok esetben javasolt a természetes progeszteron krém használata

Természetes progeszteron krém használata

A kapszuláknak és a kenőcsöknek is megvannak a saját előnyeik, de nem mindegy, hogy bizonyos esetekben melyiket választja az ember. A természetes progeszteron krém használata számos pozitívumot rejt, aminek köszönhetően ennek a bőrre való felvitele jobb megoldást takar, mint például az szájon át történő szervezetbe juttatás. Itt meg kell említeni, hogy a nemi hormonok nagyon kis méretű, zsírban oldódó molekulák. Pontosan ezen tulajdonságok miatt javasolt a kenőcs bőrre történő felvivése, és tulajdonképpen ezért sokkal jobban így, mint orális úton a szervezetbe juttatni a hatóanyagot.

Erre legjobb példa, hogy aki 0,05 mg ösztradiolt szed, hetente kétszer, az ennek megfelelő orális dózis 1 mg napi szinten. Ezen adatokból megfigyelhető, hogy jóval hatásosabb és jobb a bőrön át történő felszívódás, mint az orális módon véghezvitt. A természetes progeszteron krém használata tehát kiemelkedőbb eredményt jelent, ami a hormonok esetében rengeteget számít. A kettő közötti különbség valójában abból adódik, hogy a májban a hormonok lebomlanak, így a kapszula hatékonysága nagyon is csökken. Azonban a bőrön való, szaknyelvben transzdermális alkalmazás esetén nem áll fent ez. A természetes progeszteron krém használata így kíméletesebb és jobb eredményt is produkál.

A hatékonyság azért is mérvadó, mert például a progeszteron krém endometriózis ellen a lehető legkiválóbb eredményt kell felmutassa. Ez egy olyan rejtélyes betegség, ami sajnos világszerte több százezer nő mindennapjait keseríti meg. A legkellemetlenebb tünetek közé sorolható a szinte az elviselhetetlen méreteket öltő fájdalom, ami tönkreteheti a napjait, és ami miatt a legegyszerűbb tevékenységeket sem lehet elvégezni. A rossz közérzet hatására romolhat a munkában a teljesítmény, háziasszonyként és családanyaként sem tud jól teljesíteni az érintett nő. A betegség már nagyon régóta az orvostudomány egyik leginkább érdekelt kórja. De pontosan mi is ez?

A progeszteron krém endometriózis ellen valóban hatékony? A kórról tudni kell, hogy ilyenkor a méh belsejét képző szövet a méhen kívül ágyazódik be, és ez jelenti a legfőbb gondot. Mindez általában a méh körül, a nemi szervekben, például a petefészekben megy végbe, azonban arra is van példa, hogy a májba vagy épp a belekben történik mindez. Normális körülmények között ez a szövet csak a méhben van jelen és havonta, a hormonok hatására, megvastagszik és lehámlik. Ha ez azonban máshol fordul elő, akkor a hormonok ott nem tudják kifejteni a hatásukat, és a szövet nem válik le. Ez okozza a hatalmas fájdalmakat és az egyéb kellemetlenségeket. Szerencsére a progeszteron krém endometriózis esetében kiválónak bizonyul.